Wij zijn zover, dus draaien maar! Of beter gezegd… frezen maar!

Eind januari was het moment eindelijk daar, de machines werden geleverd. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we de volgende dag al konden frezen. In tegenstelling, er zijn natuurlijk altijd wat onverwachte problemen, maar niets wat onze planning kon drukken. Nadat de machines geïnstalleerd waren, konden de betreffende medewerkers hun opleiding/cursus volgen en kon het echte werk beginnen.

Inmiddels zijn de eerste producten opgeleverd. hebben we met z’n allen hard aan gewerkt en lang naar uitgekeken! We kunnen met trots aankondigen dat we nu beschikken over de meest geavanceerde 5-assige CNC-combinatie met maar liefst 485 gereedschapsposities en een gerobotiseerd BMO Titanium beladingssysteem. Om tevens de kwaliteit hoog te houden van onze producten is deze machine ook voorzien van een geïntegreerd lasermeetsysteem. Een geavanceerd systeem die slijtage van de gereedschappen monitort en deze automatisch weet te corrigeren.

Toegevoegde waarde voor huidige en nieuwe klanten die geloven in meer dan de prijs alleen

Onze klanten komen naar ons toe vanwege onze expertise, vakkennis en kwaliteit op het gebied van klant-specifieke enkelstuks en kleinere series. Hierbij bieden we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De visie die centraal staat bij Abbink Metaal is de klant voorzien van minimale exploitatiekosten en inkoopgemak. We streven ernaar om minder stappen, minder splitsingen en minder inspanningen op de inkoopafdelingen van onze klant te realiseren. Daarom bieden we een uitbreiding van onze diensten aan onze huidige klanten door specialist te zijn in zowel seriematig als enkelstuks werk. Dit biedt ook een mogelijkheid voor nieuwe klanten om van onze verschillende expertises te profiteren.

Prijsverhoudingen en definitie seriematig werk

Naast het feit dat Abbink Metaal nu een breder pakket kan toeleveren, maken onze nieuwe machines ons tevens competitiever in seriematig- en repeterend werk. Repeterend werk in de zin van; producten die u als klant herhaaldelijk inkoopt. Onze inspanning zit hem dan vooral in het éénmalig programmeren van de robotcel en bij iedere herhaaldelijk bestelling kan hetzelfde programma worden opgeroepen. De machines en de robot doen de rest. Door zowel de snelheid als uitrusting van de machines kunnen kleine seriegroottes al snel als seriewerk beschouwd worden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, of heeft u advies nodig? Neemt u dan contact op via de mail en wij staan dan graag voor u klaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze freesmachines? Zie dan hieronder een aantal voorbeelden van complexe bewerkingen.