Sander is inmiddels alweer een tijdje werkzaam bij Abbink Metaal. Staand achter de grootste freesmachine van Abbink, heeft Sander gewerkt aan veel complexe projecten. Sander gaat geen uitdaging uit de weg en heeft zichzelf inmiddels ontwikkeld tot een specialist. Veel sleutelen en bezig zijn, daar houd Sander wel van. In dit interview wordt in het kort verteld, hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld en hoe hij over Abbink Metaal denkt.

 

Hoe ben je bij Abbink Metaal terecht gekomen?

Ik ben destijds bij Abbink Metaal komen werken omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik was al een beetje op zoek en zag hier en daar wat voorbij komen over Abbink Metaal. Abbink zocht een cnc-draaier en een cnc-frezer. Dit is eigenlijk precies waar ik naar op zoek was. Dezelfde avond heb ik een mailtje gestuurd en de volgende dag mocht ik al op gesprek komen. Tijdens het gesprek kreeg ik gelijk een rondleiding door het bedrijf. Het viel mij al snel op hoeveel ruimte het pand binnen heeft. Het machinepark is erg groot en heeft veel lichtinval. Ook zag alles er heel erg netjes en overzichtelijk uit. Dit alles bij elkaar gaf mij de doorslag om voor Abbink te kiezen. Tot mijn verbazing heeft het al met al een week geduurd toen alles rond was en ik aan de slag kon bij mijn nieuwe baan.

 

Wat vind je nou zo leuk aan werken bij Abbink Metaal?

De diversiteit in het werk spreekt mij heel erg aan. Je werkt met veel verschillende materialen en toepassingen. Ik houd mij voornamelijk bezig met grote complexe projecten, want ik werk achter de grootste freesbank van Abbink. Deze freesmachine kan tot wel 3.60 meter oppakken in lengte en kan verschillende materialen vervaardigen. Dit kan variëren van staal tot aluminium. Ook ben je eigenlijk de hele dag bezig met van alles. Veel sleutelen en bezig zijn daar houd ik wel van.

“Stil zitten hoef je niet bij Abbink, want er is altijd werk genoeg.”

Ik zou anderen Abbink aanraden vanwege de doorgroei mogelijkheden die je hier hebt. Je hoeft nog niet eens zo heel gespecialiseerd te zijn, als je maar wilt werken en initiatief toont. Dan zijn er zeker mogelijkheden. Ook zou ik anderen Abbink aanraden, omdat je hier werkt binnen een super hechte groep. De werksfeer is altijd goed en je voelt je als nieuwkomer meteen welkom in het team.

 

Wat wilde je vroeger worden toen je jong was?

Ik wilde vroeger eigenlijk net zoals de meeste kinderen heel veel. Wat precies, dat wist ik nog niet. Auto’s en de techniek vond ik altijd super interessant. Dus ben ik toen ik een jaartje of 16 was de auto techniek ingegaan. Ik kwam er al snel achter de dit niet helemaal mijn ding was en heb ik de kans aangegrepen om een opleiding te starten bij voormalig Phillips.

 

Wat heb je tot nut toe allemaal bereikt bij Abbink?

Wat ik tot toe heb bereikt is met name veel kennis opbouwen over de 5-assige freesmachine. Ik heb daarvoor ook een cursus mogen volgen een aantal jaren geleden. Inmiddels kan ik hier nu volledig zelfstandig aanwerken. Je wordt echt ontwikkeld tot een specialist. Jezelf ontwikkelen en investeren in personeel is dus echt zeker iets wat Abbink hoog in het vaandel heeft staan.

 

Wat is het mooiste project waar je aan hebt gewerkt?

Het mooiste waar ik aan heb mogen werken was een super grote reactor. Hier ben ik echt wel een aantal weken mee zoet geweest. De klant waarvoor wij dit project mochten maken was ook zeer tevreden met het eindresultaat. Als je dan zelf kijkt naar wat je hebt mogen maken, dan geeft dit echt wel een gevoel van voldoening en mag je wel beetje trots zijn op het werk wat je doet.

 

Wat vind je dan zo mooi aan de techniek?

Wat ik zo mooi vind aan de techniek is eigenlijk het gehele proces. Het maken van verschillende onderdelen om bijvoorbeeld een machine te laten werken vind ik heel erg gaaf. Dit is echt wel een passie van mij, omdat je begint met een tekening, deze goed gaat aflezen, daarna overgaat op het programmeren en het maken van een bepaald onderdeel. Uiteindelijk eindig je met een mooi product en deze ligt of staat vervolgens binnen een paar weken bij de klant. Het meewerken aan een geheel proces maakt de techniek toch wel speciaal.